Velkommen

Velkommen til min side hvor du kan følge med i hvor jeg udstiller lige nu og i den kommende tid, mine nyeste værker og fremtidig arbejds planer og selvfølgelig kan du finde værker der er til salg.

Kates CV

Kate Piil, 1966. Årets modtager af Roskilde Avis`Kunstpris november. Det hele begyndte i 90èrne, jeg fik undervisning i dekorations maling af Ellinor Nielsen, hvor jeg dekorerede skabe og dragkister med gamle mønstre fra Nationalmusset. I en periode på 5 år underviste jeg i dekorationsmaling på aftenskole, men de mange kunstformer interesserede mig så meget, at jeg måtte videreuddanne mig, så jeg startede på Birthe Jarlbæks malerskole i blomster og figurationer. Efterfølgende har jeg været nysgerrig på at arbejde med mange andre medier og måder at udvikle maleriet, såvel i det neutralistiske som i det abstrakte.

I mit arbejde med det abstrakte maleri har melerredskabet stor indflydelse på resultatet, farver og det grafiske kommer i fokus. Historien bag maleriet lader jeg beskuren forfatte og derved være en aktiv del af værket. Portrætmalerierne ynder jeg at finde en god historie at arbejde med og gøre det til et kunstnerisk eksperiment. Jeg arbejder også i keramik, som er noget af mit nye og har altid mindre skulpturer med på mine udstillinger.

Jeg er fast tilknyttet MusiconArt og KunstSmedjen på Musicon, hvor jeg også har et mindre Atelier, udover mit Atelier i hjemmet i herringløse, 15 min kørsel fra Roskilde centrum. Jeg åbner gerne mit atelier, ved forud aftale.

Fra Erik Schwarzbart

Erik Schwarzbart, som selv er kunstner og grafiker og har arbejdet med mannge kunstner igennem hans virke netop som grafiker og beskriver Kate Piils kunst således:

"Vi må næsten sætte åndedraget på standby et øjeblik, n¨år vi står foran Kate Piils billeder, både når hun er helt abstrakt og når hun er naturalistisk.

I abstraktionerne bliver vi mødt med voldsomme, ekspressive farver der ofte er spartlet på i dynamiske brede linjer. Hun er ikke bange for at lade stærke fluorescerende farver springe ud af billederne og gribe fat i publikum. Det er billedermed et højt energiniveau, som kun kan laves af en kunstner, der selv har en tilsvarende energi.

Kate kan godt lide store formater, og det gør sig også gældende når hun skildre både dyr og mennesker.

Det er ikke kun lærrederne der er store, men motiverne skildres ofte i "oversize" forstørrelser, så vi overvældes af en detaljerigdom, som vi sjældent har været tæt nok på til at opleve før.

Hendes farvebrug i mange forskellige lag giver utroligt levende flader og nuancer, som fortæller om en stor kærlighed til dyr og mennesker.

I øjeblikket har Kate Piil atelier i KunstSmedjen på Musicon i Roskilde. Det har hun haft et par år. Som besøgende til udstillinger eller musikarrangementer kan man ikke undgå at blive fanget af Kates storslåede kunst"